הפילהרמונית עוזבת וחוזרת להיכל/ אוגוסט 2011- מאי 2013


היכל התרבות ע"ש צ'ארלס ברונפמן, הינו אולם הבית של התזמורת הפילהרמונית הישראלית ואולם הקונצרטים העיקרי של תל אביב-יפו, אשר נחנך לראשונה בשנת 1957. בשנת 2005 הוחלט לשפץ את ההיכל במטרה לשפר את האקוסטיקה ואת נראותו ולהתאימו לעידן הנוכחי. לאחר מאבק משפטי ארוך שנים, בו לקחו חלק אנשי רוח, אדריכלים ומהנדסים, אשר התנגדו לשינוי המבנה, שיפוץ היכל התרבות יצא לדרך בשנת 2011, תחת מגבלות של שימור המבנה.  

האתגר: לשמר את המנויים והנחשקות לקונצרטים במהלך תקופת השיפוץ, כאשר ההופעות התקיימו באולמות חלופיים. לאורך הדרך גם התווספו מכשולים כמו עיקוב בשיפוץ וביקורת על עצם נחיצותו.

האסטרטגיה: לתקשר את ההיכל המחודש, יתרונותיו והחוויה הצפויה הרבה לפני השלמת השיפוץ. 

לאורך כל התקופה קיימנו ראיונות עם האדריכל, המומחה לאקוסטיקה וכיו"ב ודיווחנו לתקשורת על התקדמות השיפוצים. לקראת הפתיחה יצרנו מהלך תקשורתי אינטנסיבי שכלל ליווי השלב האחרון של השיפוץ, הזמנת התקשורת לחזרה הגנרלית בבוקר קונצרט הפתיחה כדי שתוכל כבר לדווח על איכות השמע ופחות על השיפוץ, ראיונות נדירים עם צ'ארלס ברונפמן, זובין מהטה, יצחק פרלמן ופנסח צוקרמן, וכן מפגש עיתונאים של מהטה עם תקשורת בינלאומית שדיווחה על ההיכל החדש בניו יורק טיימס, בבלומברג, בהאפינגטון פוסט, בג'ויש כרוניקל ועוד. עם פתיחת ההיכל,  נערך ייחודי שנתן מענה לכל הגילאים ולכל הטעמים: קונצרט גאלה בניצוחו של מהטה, קונצרט "איתמר פוגש ארנב", ערב מחווה לאהוד מנור ופעילויות חגיגיות ברחבת ההיכל לטובת הציבור כולו.  

התוצאה היתה תקשורת חיובית ברובה, תגובות מצוינות של קהל המנויים ועמידה ביעדי המכירות של התזמורת.


פרוייקטים נוספים